9. marraskuuta 2014

NEUVOJA ALOITTAVALLE BLOGGAAJALLE

Ajattelin kertoa tässä postauksessa mitä aloittavan bloggaajan kannattaa tehdä blogissaan. Mä oon blogannut jo yhteensä noin 2 vuotta niin tiedän kyllä jo mitä ei kannata tehdä.

Ulkoasu

Ulkoasua kannattaa muokata ja ottaa pois valmis malli. Apublogeja on todella monia ja niistä löytyy hyviä ohjeita, joilla saa esimerkiksi kuvien reunat pois. Voit kirjoittaa suoraan googlehakuun asian, jonka haluaisit tietää tai mennä johonkin apublogiin ja etsiä sieltä olisiko sellaista postausta. Perus asiat kuten otsikon- ja päivämäärän keskittäminen, bannerin keskittäminen, kuvien reunat pois ja kuvien välien pienennys yms. kannattaa heti alkuun etsiä.

Kuvat

Kuvat kannattaa laittaa isoiksi. Ainakin vähintään siihen Bloggerin erittäin suuri kokoon. Ja kaikki kuvat laittaa samankokoisiksi, koska on tyhmää, että joka toinen kuva on ihan erikokoinen. Kuvista tulee (ainakin mulla) parempi laatuisia, kun lataan ne Flickrin kautta. Kannattaa myös karsia turhia kuvia, eikä laittaa montaa samanlaista kuvaa samasta asiasta ja yrittää ottaa hyvälaatuisia kuvia niin, että odottaa kameran tarkentamista.

Teksti

Ensimmäisenä tekstin fontti kannattaa laittaa mallin suunnittelu työkalussa helposti luettavaksi ja fontin koko myös riittävän suureksi. Ei kannata laittaa teksteihin montaa hymiötä, koska se näyttää vain tyhmältä. Jos haluat laittaa, suosittelen yhden tai kahden laittamista koko tekstiin. Kirjoita myös kiinnostavista aiheista, ei vaan niin että: "Kävin tänään koulussa, tulin kotiin, sit en enää tehnyt muuta kuin kävin suihkussa." Muista myös oikeinkirjoitus.

Banneri

Eli ylätunniste kannattaa tehdä itse ottamista kuvista tai tehdä siitä tekstibannerin. Ei ole järkeä laittaa esimerkiksi Weheartit:ista otettuja kuvia banneriin. Jos et itse osaa tehdä banneria niin voit pyytää kaveriasi tekemään, jos hän osaa tai sitten jotain bloggaajaa, jolla on omassa blogissaan banneripaja.

Osoite & nimi

Blogin osoitteeseen kannattaa panostaa, koska myöhemmin voit haluta vaihtaa sen ja sitten välttämättä kaikki lukijat eivät enää löydä sinne. Osoite ja blogin nimi kannattaa myös laittaa samaksi. Ei ainakaan kannata laittaa blogin nimeksi "My life", koska se on niin yleinen ja ainakin mun mielestä niin tyhmä nimi.

10 kommenttia:

  1. Anonyymi9/11/14

    Onks sulla jotain postausta missä kerrotaan miten kuvat liitetään postaukseen flickrin kautta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! http://blogin-muokkausta.blogspot.fi/2013/11/uudet-ohjeet-flickrin-kautta-lataamiseen.html Näistä ohjeista Flickr on vähän muuttunut, mutta varmaan ymmärtää perusidean :)

      Poista
  2. Mulla koko blogi menee ihan idiootin näköseks jos laitan kuvan alkuperäiskokoon, gadgetit menee kuvien päälle ym. :( Osaatko neuvoa missä vika?
    Blogiani pääset vilkaisemaan tästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää luultavasti muokata malli > mukauta kohdasta blogin leveyttä ja laittaa esim. kaikki gadgetit sieltä vain oikealle. :)

      Poista
  3. Anonyymi21/11/14

    mitään hajua miten saan päivämääräotsikon fontin vaihdettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö sen saa sieltä mallin suunnittelutyökalun asetuksista mistä gadgetitkin? :)

      Poista
  4. Sun blogi on ihan paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät, kiitos! :-)

      Poista
  5. Miten postauksen otsikon saa siirrettyä oikealle?

    VastaaPoista
  6. Anonyymi9/3/15

    Osaisitkohan neuvoa mua... Olen yrittänyt aloittaa blogia, mutta tein jotain väärin laitettuani banneri (?) kuvan. Se on blogin nimen päällä ja täyttää koko ruudun. En osaa poistaa kuvaa.

    VastaaPoista